Liguria soruşturması, Toti önümüzdeki hafta savcılar tarafından

Ethereum

New member
Tgcom24

Schlein: “Toti bir dakika daha kalamaz”

“Başından beri söyledik: Ortaya çıkan durumun ciddiyeti göz önüne alındığında Giovanni Toti'nin istifası gerekli ve uygundur”. Demokrat Parti sekreteri Elly Schlein, La Haber'ya verdiği röportajda bunu yineledi. “Yargının belirleyeceği cezai sorumlulukların ötesinde – diye ekliyor – Liguria asılı kalamaz, vatandaşlara zarar veren, yatırımları felce uğratan, sağlık hizmetleri ve kamu alımlarıyla ilgili önemli kararların alınmasını engelleyen idari bir belirsizliğin rehinesi olamaz. Pnrr, sadece bir isim vermek gerekirse bir kaç.” Schlein'e göre “ortaya çıkanlar, yıllarca süren kötü yönetim ve tıbbi uygulama hatalarını; siyaset, iş dünyası ve mafyanın dayanılmaz bir karışımını anlatıyor. Bu nedenle Toti bir dakika daha kalamaz”. Kendisinin yeni bir Tangentopoli olup olmadığı sorusuna ise şöyle cevap veriyor: “Her soruşturma başlı başına bir hikaye, bu işin ne kadar derinlere gittiğini göreceğiz, bu burada bitmiyor, yine de açıklığa kavuşturulması gerekiyor ve her şeyden önce yol gösterici olmalı” politika, bunların hepsi gardını yükseltmek için”.

Tajani: “Gözaltına alınırsa yönetmek zordur, kararı Toti verecek”

Antonio Tajani de konuyla ilgili konuştu. Retequattro'da Prima di Tomorrow'un konuğu Dışişleri Bakanı, “İncelemeyi bekliyoruz, sonra o ne yapılacağına karar verecek. Mahkumları yönetmek kesinlikle zordur, dolayısıyla bu incelemenin sonucuna bağlı olacaktır” dedi.

Crosetto: “Toti ev hapsindeyken ülkeyi yönetemez”

Savunma Bakanı Guido Crosetto'ya göre, “Toti ev hapsinde yönetemez; bu, psikolojik baskıyla birlikte onu istifaya zorlayacak bir durumdur – La7 ile yaptığı bir röportajda söyledi. Pittella ve Bassolino'nun yaptığı gibi. Onlar da Prestijli pozisyonlardan istifa ettim ve sonra beraat ettim. Caridi bir buçuk yıl hapiste yattı ve sonra beraat etti. Bunları hatırlıyorsam korkarım ki her zaman karşı çıkan ilkeleri savunuyorum.

Sırrın ifşası için dosya açıldı

Bu arada savcılık, iş ve yolsuzluk komitesine yönelik soruşturma kapsamında resmi gizliliğin ifşa edilmesi yönünde dava açtı. Kimliği belirsiz kişilere karşı açılan dava, çevredeki dinlemeler sonucunda ortaya çıkanlar ışığında kayıt altına alındı.

Bölgesel cephede, Toti'nin tutuklanmasından bu yana ilk bölgesel konsey Salı günü geçici başkan Alessandro Piana'nın huzurunda toplandı. Meclisteki soru sorma sırasında muhalefet hep birlikte konseyden istifa etmesini ve bir an önce oylamaya dönmesini istedi. Risk, örgütün cumhurbaşkanını mahveden çığdan zayıflamış ve hareketsiz çıkmasıdır. Sorunlar arasında Toti'nin komisyon üyesi olarak atandığı büyük işlerin ne olacağı da var; özellikle Cenova'daki Scolmatore del Bisagno inşaat alanı, Vado Ligure yeniden gazlaştırma tesisi projesi, Cinque Terre'deki Via dell'Amore. bozulma sorunuyla bağlantılıdır.