Berlusconi, Forza Italia kongresinde videoda: “Sizin için buradayız”

Ethereum

New member
“Biz bu çoğunluğun direğiyiz”

Silvio Berlusconi, “Biz bu çoğunluğun temel ve sadık direğiyiz, bu hükümetin bel kemiğiyiz. Bu nedenle, kararlarının gerçekten doğru, adil ve dengeli olmasını sağlamak için sahadayız”, diyor Silvio Berlusconi. “20 yıl önce olduğu gibi kalan emekli maaşlarını, maaşları, maaşları artırmak istiyoruz. Vergi yükünü şu anda yüzde 44 iken yüzde 40’ın altına indirmek istiyoruz. Şimdi de bunu yapmak için gerekli tüm altyapıyı kurmak istiyoruz. Bugün maalesef bazı şehirlerimizde olduğu gibi tarlalarımızın susuz kalmaması, musluklarımızın susuz kalmaması için kuraklık sorununa da acilen çözüm bulmalıyız” dedi.

“Demokrasimizi kurtarmak için buradayız”

Hastaneye kaldırılmasından bahseden Forza Italia’nın lideri şöyle diyor: “Birkaç gece önce burada, San Raffaele’de birdenbire kafamda bir türlü kurtulamadığım bir soruyla uyandım. ‘Neden buradayım? Neyim? Burada ne için savaşıyorum?’. Martha’m beni gözetledi. Ona da aynı soruyu sordum. ‘Neden buradayız?’ O da cevap verdi: Siz çok çalıştığınız için buradayız demokrasimizi ve özgürlüğümüzü kurtarmak için çok şey mi yapıyorsunuz. Ve şunu hatırlatmak istiyorum, ayrıca düşündüklerimi ve yaşadıklarımı da anlatmak istiyorum, bunu yapmanın beni çok heyecanlandıracağını bilsem de.”

Sahaya inişinin hikayesi

Silvio Berlusconi, Forza Italia kongresinde yaptığı konuşmada, 1993 ile Ocak 1994 arasında sahaya çıkma fikrini nasıl geliştirdiğini anlattı. Berlusconi, 1993’te kendisine yaklaşan erken seçimlerde “Komünistlerin zaferini” ilan eden Fininvest anketçileriyle yaptığı bir toplantıdan ve sonraki aşamalarda Forza Italia Vakfı ile televizyonda yaptığı duyuruya kadar başladı.

“Biz özgürlüğün azizleriyiz”

“Forza Italia bizim için laik bir din gibi – mavi lider daha sonra açıklıyor -, Benedetto Croce’nin bahsettiği özgürlük dini, kalbin, aklın dini, kendimize, çocuklarımıza, İtalyanlara karşı bir bağlılık. tavsiye ederim, böyle devam edelim, inançla, şevkle, tutkuyla. Kimse bizi yenemeyecek, İtalyanların bizi meslekten olmayan azizleri, özgürlüklerinin ve esenliklerinin azizleri olarak göreceklerini göreceksiniz. Ben olacağım 94 ile aynı coşku ve aynı bağlılıkla sizlerle, gelecek bizim fikirlerimize ait, gelecek bize gerçek ve tam özgürlüğü garanti etmeli”.

“Avrupa bizim yeni ufkumuz”

Avrupa seçimleriyle ilgili olarak Berlusconi, “Sevgili dostlar, seçimlere yaklaşık bir yıl kaldı. Avrupa bizim referans ufkumuz, emperyalizm Çin’in ortaya koyduğu büyük küresel zorluklarda yalnızca Avrupa baş rol oyuncusu olabilir. Avrupa’nın mevcut olanlardan farklı oylama kurallarıyla gerçek bir birleşik kıta haline gelmesini sağlamalıyız. Oybirliğinden nitelikli çoğunluğa geçmeliyiz ki bu, Avrupalı ülkelerin %80/85’inin oyu olabilir”.

“Önemli sonuçları eve götürün”

“Hükümet birkaç ay içinde ülkemize önemli sonuçlar getirdi ve bundan gurur duyuyoruz. Sadece ortak bir programla bağlı olmadığımız müttefiklerimizle sadık ve yapıcı bir ilişki içinde bu yolda devam edeceğiz. ama gerçek ve sağlam bir dostlukla”. “Hükümetin çalışmalarına nitelik ve nicelik olarak önemli katkılarda bulunan bakanlarımıza, hükümetin diğer üyelerine, grup liderlerimize ve tüm milletvekillerimize yaptıklarından dolayı teşekkür etmek istiyorum.”